Valitse Sivu

Eero Okkonen

Eero Okkonen

mestarirakentaja

Olen Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva, Tampereella arkkitehtuuria opiskeleva rakentaja. Lego-palikat ovat minulle luomisen väline. Rakennan kaikkein mieluiten isokokoisia hahmoja, ovatpa ne sitten ihmisiä tai kummallisia otuksia. On mielenkiintoista käyttää minihahmomittakaavaan suunniteltuja osia suuremman mittakaavan rakennelmissa!

Lapsena lempiteemojani oli Bionicle ja Orient Expedition. Hieman vanhempana pidin paljon linnateemoista. Nykyisin käytän osia mistä tahansa sarjoista. Erityisesti minua kiinnostavat erikoiset osat ja kirkkaat värit.

Olen esitellyt rakennelmiani reilun kymmenen vuoden ajan tapahtumissa ja näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Niiden kautta olen tutustunut moniin mukaviin ihmisiin. Julkaisen rakennelmiani blogissa. Pidän rakennelmien kuvaamisesta, ja saatan ottaa yhdestä mallista kymmeniä valokuvia!

Ohjeita Pii Poo Clubissa: 247 kpl.
Eeron LEGO-aiheinen blogi: http://cyclopicbricks.blogspot.com/

Eeron valitut LEGO-teokset

Circle

Uuden vuosisadan kortteli III

Omakuva

Mikke Palvanen

Mikke Palvanen

mestarirakentaja

Olen alun perin Pirkanmaalta kotoisin oleva, mutta tällä hetkellä animaatiota ja sen sellaista Skotlannissa opiskeleva utelias seikkailija.

Legoissa olen aina pitänyt niiden ajattomuudesta ja rajattomuudesta. Palikoiden pariin voi palata yhä uudestaan ja vielä vuosien vierähdettyäkin voi upota samalla innolla omiin ideoihinsa. Uusia osia ilmestyy tiuhaan (ja niille on hauska keksiä mitä erikoisempia uusia käyttötarkoituksia), mutta jo vanhempien vanhoilla peruspalikoilla rakentaessa vain mielikuvitus on rajana!

Olen aina pitänyt eniten linnateemoista ja aiemmin väkertelinkin lähinnä ainoastaan keskiaikaistyylisiä rakennelmia. Sittemmin mielenkiintoni on laajentunut ja nykyään rakennan mitä ikinä mieleen sattuu tulemaan.

Meditaatiomainen rakentaminen sujuu parhaiten omassa rauhassa, mutta vastapainoksi Palikkatakomon ja PiiPoon järjestämät näyttelyt ja tapahtumat ympäri Suomea ovat tarjonneet mahtavan tavan tavata muita Lego-faneja ja saada omia teoksia esille.

Ohjeita Pii Poo Clubissa: 50 kpl.

Miken valitut LEGO-teokset

Punainen tupa ja perunamaa

Torni saarella

Orava

Oskari Nääjärvi

Oskari Nääjärvi

mestarirakentaja

Pirkanmaalta Turkuun matkasi tämän legoilijan tie. Legojen merkitys omassa kehityksessä on ollut merkittävä ja aina lähellä sydäntä. Joskaan Legon oma tuotanto ei enää jaksa kiinnostaa, siksi keskityn rakentamaan vain omia mallejani.

Pyrin rakentamaan melko realistisia teoksia, jotka sijoittuvat lähinnä menneen ajan Suomeen. Pidempiaikainen projektini onkin ollut suomalaisen puutalokaupungin rakentaminen. Viimeaikoina myös merenkulkuun liittyvät teokset ovat olleen mielenkiinnon kohteena. Nämä mielenkiinnonkohteet näkyvät myös osittain PiiPoo Clubille suunnittelemissani malleissa!

Legojen parissa minut pitää kuitenkin kotimainen Lego-yhteisö: Vaikka olenkin kiertänyt näyttelyissä liki kymmenen vuotta on muiden kavereiden tapaaminen näyttelyissä liki yhtä tärkeää, kuin omien teoksien ja tekniikoiden esittely yleisölle.

Ohjeita Pii Poo Clubissa: 75 kpl.

Oskarin valitut LEGO-teokset

Purjevene

Suomalainen puutalokaupunki

Ajoneuvo

Tuomo Ranto

Tuomo Ranto

mestarirakentaja

Olen Pii Poon oma mestarirakentaja ja virallinen arkkitehti, joka sai 4-vuotiaana ensimmäisen LEGO-sarjansa, Fabuland-lentokoneen. Lapsesta asti LEGO-rakentamisessa ovat kiehtoneet maailmat ja tarinat. LEGO-rakennelmat luovat mielikuvitukselle kehykset, joiden sisään voi rakentaa mitä tahansa.

Internet on mahdollistanut LEGO-ilmiön evoluution ja yhteisöjen muodostumisen, joita seuraan aktiivisesti. Vaikka oma rakentaminen on aikuisiällä vähentynyt, ihailen lähes päivittäin muiden itseäni taitavampien rakentajien luovuutta, näkemystä ja paneutumista.

LEGO-palikoiden kanssa olen tekemisissä päivittäin myös erilaisten töihin liittyvien projektien parissa. Kun kasvan isoksi, aion rakentaa niin tunnelmallisia ja suuria LEGO-teoksia, että niitä ihailevat kaikki.

Ohjeita Pii Poo Clubissa: 15 kpl.

Tuomo valitut LEGO-teokset

Keltainen talo

Jim Morrison

Helsingin Tuomiokirkko

Timo Ranto

Timo Ranto

mestarirakentaja

Olen Pii Poon toinen mestarirakentaja, jota LEGO-kärpänen puri kunnolla vanhemmalla iällä.

Vastaan Pii Poon LEGO-tapahtumista ja hoidan mm. LEGO-varaosien verkkokauppaa. Tapahtumissa olenkin nähnyt rakennelmia maan ja taivaan väliltä, ja verkkokaupassa työskennellessä tulee tutuksi aika monen LEGO-palikan kanssa.

Tapahtumissamme kiertävä ikuisesti kesken oleva LEGO-kaupunki sekä mm. mediasta tuttu LEGO Teemu Selänne ovat tekemiäni rakennelmia.

Ohjeita Pii Poo Clubissa: 16 kpl.

Timon valitut LEGO-teokset

Teemu Selänne

Modulaarikaupunki

Modulaarikaupunki